Pekingeend met zuurkool

Ingrediënten:
1 Peking eend                              3 dl droge witte wijn
40 g boter                                     ½ l blik ananasstukjes
150 g gewelde pruimen             2 dl slagroom
600 g zuurkool                            zout en peper

Bereiding:
Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of gebruik een houten satéprikker. Bestrooi de binnenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin de eend rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 30 minuten. Neem de eend uit de pan en houd deze warm. Leg de zuurkool onder in de pan, daarop de uitgelekte ananas, de pruimen, de wijn en de eend. Stoof het geheel gedurende 60 minuten. Voeg de room toe aan de pan en maak het gerecht af met peper.

Tip:
Wel de pruimen in ananassap. Ontdooi een diepvrieseend gedurende 10 uur in de koelkast boven een lekbak. Dep de eend droog met keukenrolpapier voor het braden

Serveertip:
Eend met zuurkool, tutti frutti en gegratineerde aardappelpuree.

Heeft u interesse in een excursie of wilt u eendenvlees bestellen?

Neem contact met ons op