Eendenborst in limoncello

4 personen
5 min voorbereiden
15 min bereiden
30 minuten wachten

Ingrediënten:
 4 eendenborsten
 3 grote citroenen
 250 ml limoncello
 40 gram boter
 2 eetlepels olijfolie
 rucola, voor de garnering

Voorbereiden:
Dep de eendenborstendroog met keukenapier, kerf hun vel in ruitjespatroon in met een klein, scherp mes en leg ze in een kom. Verwijder van 2 citroenen de schil heel dun, doe de schillen in de kom en pers het sap erboven uit. Schenk de limoncello erbij en laat de eendenborsten tenminste 30 minuten in de koelkast marineren.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Neem de eendenborsten uit de marinade en dep ze
droog: bewaar de marinade. Bestrooi de eendenborsten royaal met zeezout en vers naast elkaar in passensgemalen zwarte peper. Snijd de derde citroen in plakjes.

Smelt de boter op middelhoog vuur in een ovenvaste koekenpan waar de eendenborsten naast elkaar in passen. Wacht tot de boter schuimt en schep het schuim er voorzichtig met een lepel af. De de olie in de pan en bak de filets bruin met de velkant naar onderen, draai ze om en bak de andere kant. Bak ze 2 minuten en schenk de achtergehouden marinade erbij. Draai de filets om zodat ze aan weerskanten met saus zijn bedekt: dan zullen ze een beetje karamelliseren. Leg de plakjes citroen erop en zet de pan in de oven – 4 minuten voor mediumrare, of langer voor meer
doorbakken.

Leg de eendenborsten op een snijplank en snijd elke borst in dikke plakken. Leg op elk bord een
eendenborst, sprenkel de saus erover en serveer er een salade van rucola bij.

Opmerking:
Het zuur van de citroen tempert het vet van de eend.

Heeft u interesse in een excursie of wilt u eendenvlees bestellen?

Neem contact met ons op